Dancsok Zoltán
Strogg.hu
Elindul a Strogg.hu
| | Olvasva:330

Sziasztok! Ezennel elindítom a strogg.hu geek blogomat. Aki régóta ismer az tudja, hogy mindig is volt weboldalam ilyen-olyan témában, de az utóbbi pár évben eltűntem. Nagyjából olyan 8-10 évre :D Mindenhova irkáltam közben is, de saját weboldalam nem volt már jó régóta. Na most ezen igyekszem változtatni. Nem tudom, hogy teljesen tiszta lappal kezdjek e neki a strogg.hu vezetésének, vagy próbáljam meg alá migrálni a régi anyagaimat? Ezen még azért tanakodom.

Többek között azért, mert a régi mentéseim elég foghíjasak. A leges legelső weboldalam a beos.webbiz.hu volt, 2001 környékén asszem, ami BeOS témájú volt. Erről CD mentésem van, azóta sem tudom, hogy olvasható e még az a lemez. Több cikkem, weboldal variációm mentése nincsen meg, plusz netről el kéne kezdenem össze vadászni azokat az írásokat, amik nem saját, hanem más oldalakon jelentek meg. Ez részben facebook, gamer portálok, a saját CD mentéseim, a .sql fájlokat be kéne tölteni, összefésülni mysql-ben, szelektálni, javítani, stb... Tuti jól nézne ki egy teljes életmű 2001-től napjainkig, de közel sem biztos, hogy megoldható, (ha nem teljes tök értelmetlen is) és akkor is horror meló lenne. Szóval a fene tudja. Így elindulok tiszta lappal, aztán ha meggondolom magamat közben, még alá tudom tolni úgy is a régi anyagokat, elvégre a régi dátum miatt úgyis mögötte jelenne meg.

Az új oldalról

És akkor pár szó az új oldalról. Az egyszerűségre törekszik, ez az első szempont. Igyekszem minél puritánabb lenni, és nem telerakni funkciókkal. Tök értelmetlenek. Manapság "kötelezőnek" kiáltják ki a facebook, meg hasonló megosztásokat, gombokat, stb... hát én nem! Szerintem ez csak akkor "kötelező" ha kattintás vadász is vagy, vagy népszerűségi versenyt akarsz nyerni. Én nem akarok! Sem lájkot, sem semmi mást. Nem akarok trollokat, vitákat, így hozzászólási lehetőség sem lesz. Aki úgy érzi tényleg fontos a mondókája, és tényleg kapcsolatba akar lépni velem, ott a mail címem írjon. Teljesen klasszikus, egyszerű mail kliensben/webmailbe írja be a mail címemet, és írjon! Nem üzengetünk, nincsen közösségi háló, telefax, postagalamb, g+, facebook,twitter, anyám kínja, írjon egy mailt. A face, és youtube elérhetőségem úgy is ott van fent a kereső mellett! Szándékosan lépek vissza kb: 10+ évet az időben, és nem akarok "korszerű" sem lenni. Sima puritán site, sima egyszerű mail és kész! Szóval nagyjából ennyi a koncepció, és a cél is. Amit majd elfelejtettem, azok a témák. Csak és kizárólag kockulás. Építsünk bakelit telefonból atom rakétát, és társai. Se poltika, se nyünyögés minden máson, csak és kizárólag kockulás :) Jó olvasgatást.

Kulcsszavak:

« Vissza
© 2018 Zoltan Dancsok
dancsok.zoltan@outlook.com