:: A strogg.hu Vakbarát verziója By Dancsok Zoltán

Hacker kiskáté

2018-02-24 15:34:47 | By Strogg | Olvasva: 193
A régi anyagok előkeresése közben kezembe akadt pár klasszikus írás, többek közt Eric. S. Raymond (ha nem tudod ki ő sűrgősen guglizz rá szégyenkezve!) hacker kiskátéja! Az írás kb: annyi idős lassan mint én, mai szemmel néha mosolygásra késztet, és nem kicsit elavult itt-ott. És ne mértek vele egyet annyiban, hogy ilyenné vagy olyanná kell válnod, mert ezek nagyrészt az emberből fakadnak, vele születnek. Azért nem kis részben az emberrel születik az örökös kíváncsiság, és buhera mánia, no meg a szabadság iránti vágy, ha nem ilyen, nem tud válni valamivé, főleg nem hackerré, de ez magánvélemény. A továbbiakban átadom a szót Eric-nek!
Kulcsszavak: #Eric_S.Raymond #hacker #kiskáté
 
(tovább...) »

Visszatérés a gyökerekhez

2018-02-23 13:44:49 | By Strogg | Olvasva: 174
Aki ismeri a pályafutásom tudhatja, hogy annó még a SuSE Linux -al kezdtem a linuxozást, egészen 6.1 -tól 10-ig. Ez jó hosszú időszak azért. Aztán megfertőzött az ehetőbb debain vonal, úgy mint ubuntu. Ekkor a SuSE elfelejtődött elég hosszú időre. Most, hogy munkámból kifolyólag ismét elém hozta a sors, hát felvettem a kesztyűt, akarom mondani .iso-t, és telepítettem ismét opensuse-t (42.3 Leap) a munkahelyi gépre, és a kis hordozható "mókolós" gépre. (Egy acer E3-111 netbook, amit felütöttem egy SSD-vel)
Kulcsszavak: #linux #opensuse #novell
 
(tovább...) »

Linuxos nyak párna

2018-02-22 16:40:28 | By Strogg | Olvasva: 150
Egy érdekességgel találkoztam, a születésnapomra kaptam családtól. Ez egy linuxos nyak párna. Igazából csak pingvines, szerintem az alkotójának eszébe sem jutott a linux, de sebaj, a poén attól még poén. Ennek röpke tesztje következik :) (sose hittem volna, hogy egyszer párnát fogok tesztelni)
Kulcsszavak: #linux #párna #szülinap
 
(tovább...) »

Nosztalgia

2018-02-18 10:18:00 | By Strogg | Olvasva: 162
Megtaláltam. Az enyém! A drágasszágom! :D Átnézve a régi archivumokat megtaláltam az első weboldalam fejlesztett verzióját :) A dolgot még 2000-ben kezdtem fejleszteni, és 2002-ben járunk amikor ez a verzió elkészült belőle :D
Kulcsszavak: #beos #strogg #screenshot
 
(tovább...) »

Móka idénre

2018-02-18 09:16:00 | By Strogg | Olvasva: 156
Az idei évre halasztódott egy ötlet, ami még tavaly év vége felé született meg. Egy meglehetősen érdekes, és bonyolult robot. Mindig izgatta a fantáziámaat az arduino, és társai, de valahogy nem volt meg a motiváció. Jóideje van már egy arduino yun -om, amivel már játszottam is. Én is a klasszikus LED villogtatással kezdtem, majd írtam rá egy teszt programot ami elkezdni megszólítani a hardvereket. De aztán beindultam, és elkezdtem rá költeni.
Kulcsszavak: #arduino #aliexpress #robot
 
(tovább...) »

«  1  2  3  4    »